3 luxusní recepty na nepečené cukroví

nepec-ene-cukrovi

Hledáte tipy na vánoční cukroví, která zvládnete levou zadní, chutnají božsky a zároveň jim nemusíte věnovat příliš drahocenného předvánočního času? Tady jsou - 3 snadné recepty na vosí hnízda i na netradiční nepečené kuličky. 

Super rychlé nepečené kuličky s burákovým máslem

image-from-ios-11-1608296109

Vánoční cukroví s burákovým máslem … Netradiční? Ano. Chuťově dobré? Nesmírně! Navíc vám výroba tohoto cukroví nezabere víc než hodinku. Takže předsudky stranou, zapište si recept do Mojí kuchařky a hurá do spíže pro burákové máslo.

40 kusů, příprava cca 45 min. + 1 hod. odležení

Suroviny:

  • 190 g burákového másla (ideálně s kousky buráků)
  • 150 g moučkového cukru
  • 55 g rozpuštěného másla
  • 150 g rozemletých piškotů
  • 2 vrchovaté lžíce kvalitního kakaa na obalení

Postup:

Všechny ingredience kromě kakaa smíchejte v míse do soudržné hmoty. Tu pak dejte na hodinu odležet do lednice. Mezi tím si připravte do vyšší mísy kakao a jakmile uběhne hodina, vyjměte těsto z lednice a tvarujte kuličky. Všechny obalte v kakau a hotové uchovávejte v lednici.

Extrémně vláčná vosí hnízda 

image-from-ios-9-1608288563

Kdo by je nemiloval? Tohle nepečené cukroví z piškotů bývá často na stupních vítězů v hlasování o nejoblíbenější vánoční neřesti. Každý jim navíc říká jinak - vosí hnízda, úlky … Schválně nám pak své včelí i vosí výtvory nasdílejte pod #mementerra a připište, jak jim říkáte právě u vás doma :) 

Tak a teď už si nalaďte náš vánoční playlist a pusťte se do díla.

40 kusů, příprava cca 1 hod. + 30 min. odležení

Suroviny na těsto: 

  • 200 g mletých piškotů
  • 80 g změklého másla
  • 160 g moučkového cukru
  • 2 lžíce rumu
  • 2 lžíce mléka
  • 1 lžíce kvalitního kakaa
  • 1 bílek
  • cca 40 piškotů jako základny
  • 2 lžíce moučkového cukru na vysypávání formičky

Postup:

Veškeré ingredience smíchejte a vypracujte v hladké soudržné těsto. To nechte odležet cca 30 min. v lednici. Mezi tím si připravte krém

Suroviny na krém: 

  • 110 g změklého másla
  • 60 g moučkového cukru
  • 1 žloutek
  • 1 lžíce rumu

Postup:

Uchovávejte v lednici.

Pistáciové kuličky z bílé čokolády a brusinek

image-from-ios-10-1608288559

Tu největší lahůdku jsme si nechali na závěr. Opět se jedná o trochu netradiční cukroví, ale za to vynikající chuti a luxusního vzezření. Dámy a pánové, tady jsou - nepečené pralinky z bílé čokolády. Jasný adept na zaznamenání do Kroniky našich Vánoc jako to nej z letošních Vánoc.

30 kusů, příprava cca 45 min. + 2 hod. odležení

Suroviny:

  • 70 g rozpuštěného másla
  • 4 lžíce smetany ke šlehání
  • špetka soli
  • 300 g bílé čokolády rozpuštěné ve vodní lázni
  • 40 g najemno nasekaných sušených brusinek
  • 50 g najemno nasekaných pražených pistácií (nesolených)
  • dalších 50 g najemno mletých pražených pistácií na obalení (nesolených)

Postup:

V kastrůlku rozehřejte máslo a promíchejte se smetanou a solí. Nechte chvilku odstát. Mezi tím si ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a jakmile bude mít máslo i čokoláda podobnou teplotu, smíchejte je. Do této směsi přidejte brusinky a 50 g nasekaných pistácií. Řádně promíchejte a nechte odležet cca 2 hod. v lednici.

Po 2 hod. vyjměte hmotu z lednice a tvarujte kuličky, které následně obalte v mletých pistáciích.

Uchovávejte v lednici.

Doufáme, že tohle skvělé nepečené cukroví rozzáří svými chutěmi, vůní i barvami nejeden vánoční stůl a pochutnáte si na něm stejně jako my.

Díky netradičnímu provedení a luxusnímu vzhledu budou tyto 3 recepty fungovat i jako skvělé jedlé dárky. Tak dobrou chuť a plno sladkých svátečních vzpomínek.


PS: Pokud vám ještě stále chybí nějaký ten dárek, mrkněte na naše tipy na ty nejoriginálnější dárky, které ještě pořád stíháte.